Történész fejtegetések érdekességekről

von Hermanitz

Bajai halászlé 4 főre

2024. december 24. - Von Hermanitz

Halhús elkészítésének lépései: Ideális a folyami ponty a bajai halászléhoz. Első lépés a hal-pikkelyezés, majd a has felvágást követően a belsőségek és szilvány eltávolítása. Ezt követi a felirdalás (bemetszések), majd feldarabolás és besózva hűtőbe rakás.

Halászlé:

  • Hagyma: négy fő esetén 2 fej (narancsméretű) vöröshagyma apróra vágása szükséges
  • Halfejek és halfarkak elhelyezése a bográcsba legalulra (előtte lemosás a sótól), rájuk elhelyezni a derakakat
  • Víz ráöntése a bográcsba
  • Felrakás a tűzre (innentől 1 óra a főzési idő)
  • Párhuazmosan: halászlé tészta felrakása a tűzre (ennek is kb 1 óra a főzési ideje)
  • Halászlékocka és sűrítmény alaplé-kiegészítő elkészítése: kisebb lábosban kavargatva kb fél óra a főzési idő.
  • Közben, ha elfőtte a habját a halászlé, akkor 2 evőkanál őrölt paprikát lell rászórni a lére.
  • Ha másodszor is elfőtte habját, következik a halászlékocka és sűírtmány ráöntés
  • Összefőzés addig, amíg a halhús kellő puhaságú nem lesz.  

***

A bejegyzés trackback címe:

https://vonhermanitz.blog.hu/api/trackback/id/tr8218758126
süti beállítások módosítása